Fraværende....

Hei og hopp! Jeg har vært veldig sløv med bloggingen i det siste. Har bare ikke hatt særlig lyst å blogge. Noen perioder er det kjempe gøy, andre perioder har man rett og slett ikke lyst. Men det betyr ikke at jeg ikke har det bra eller ikke elsker interiør lengere!! :) Tvert imot! :)

Det går mye i mat her i huset. Eksperimentering av oppskrifter. Lavkarbovennlige! 

Jada, vi hoppet på lavkarbo igjen, etter en lang julepause! ;) 

Nå er det snart duket for Thailand-tur og håper på noen kg minus :)

Tenkte å vise dere 3 av mine favorittoppskrifter for tiden. Dette er momsemat!! :)

 

Endergidrikk til tusen og knallgod! :) Jeg elsker smoothie! :)

 

  • 100 g. frosne bringebær.
  • 2 egg, rå
  • 50 g. avokado
  • 1 ss. Kokosolje
  • 40 g. Kremfløte

Blend alt i en blender til en myk masse. Serveres med en gang! NYDELIG :-)

Oppskrift hentet fra blisunn.no



Disse vafflene er min favoritt! Vi spiser ofte disse til middag! Ja, du hørte riktig! Uten sukker og mel, og kun ingredienser en matmoms på lavkarbo bør/kan spise! ;)

10-12 plater

4 egg

4 ss sukrin

3 dl seterrømme

1,5 dl hjemmelaget mandelmel

2 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

Kardemomme og/eller kanel etter smak

Egg og sukrin piskes sammen. Tilsett deretter seterrømmen, og så det tørre til slutt.

(mandelmel lager du selv ved å kverne mandler i kjøkkenmaskinen til de er finmalt )

 Oppskrift hentet fra Fristende lavkarbo :)





Sjokolademousse! Verdens beste sjokolademousse!!! Å denne er farlig!

Du trenger:
3 egg
dråper med natreen, eller annen søtning. Smak til. (Trenger en del)
3 ss Kakao
1 kartong kremfløte (1/3 l)
5 plater gelatin

Slik gjør du:

  1. Pisk eggedosis av eggene (Kjøkkenmaskin anbefales)
  2. Smak til med natreen
  3. Fukt Gelatinen slik det står på pakken/posen. (jeg brukte pulver)
  4. Løs Gelatinen opp i 0,5 dl varmt vann
  5. Hell forsiktig i eggedosisen mens du pisker godt
  6. Sett i kjøleskap i ca 10-15 min, eller til det begynner å stivne litt.
  7. Pisk krem av fløten og kakaoen
  8. Ha i litt natreen
  9. Rør så kremen godt inn i eggedosisen
  10. Sett i kjøleskap i 2-3 timer
  11. Nyt den! kan serveres med fløte, krem eller naturell

 Hentet fra lavkarbo.no


 

Er ikke dette en interiørblogg, spør du deg selv?

Eh jo.

Så slenger med et par interiørbilder også ;)

 

 

Nå som det går mot vår og lysere tider, synes jeg disse bildene egner seg fint :) De er tatt i fjorhøst. Siste glimtet av sommer vi hadde :)






Ha en strålende dag alle sammen! På gjensyn :)


6 kommentarer

Bibi Kvarsnes

15.03.2012 kl.12:23

Takk for noen fine oppskrifter Tonje. Vi prøver å spise sunt her vi også ved å sløyfe pasta, ris og poteter. Inimellom tar vi litt av disse, men vi er ikke grådige på gulrøtter og bruker absolutt alle grønnsaker. Vi har aldri spist så mye grønt før.. Dessuten er det noe helt annet å tilberede middagen med friske grønsaker.. Ta en titt på go gutten, siste bildene fra i går er på bloggen...:)) VELKOMMEN HJEM FRA BODØ TIL STIG .)))

Reidun

16.03.2012 kl.07:09

Flott side Tonje, ønsker fleire bilder fra det nydelige huset ; )))

chicamour

17.03.2012 kl.16:30

Reidun:

Tusen takk for hyggelig kommentar :)

Monica M.

17.03.2012 kl.18:48

Det virker spennende med mat uten sukker. Men er det ikke helsefarlig å ete kunstig sukker óg da(som sukrin)..??!!

Fine skåler og mugge(den med "M"en på. Gleder meg til lønn, for da skal jeg shoppe litt interiør ;o) bla. litt påskegult fra "Kremmerhuset".

Ha en god dag. Og koselig å høre fra deg igjen. :o)

Monica M.

chicamour

18.03.2012 kl.23:16

Monica M.: Sukrin er helt naturlig og ikke kunstig søtning. Det har hverken kalorier eller karbohydrater :) Så det er lurt å bruke uansett om du går på lavkarbo eller ei :) Elsker serviset fra Maison selv <3 Kremmerhuset har mye fint ja. Kos deg med shoppingen :)

Takk for at du stakk innom :)

Klem :)

Brigitte Kvarsnes

03.07.2012 kl.13:01

Heia Tonjemor, takk for ei flott helg!! Ta en tur innom bloggen min og se på bildene...

Skriv en ny kommentar

chicamour

chicamour

27, Molde

Bor på landet med min kjære og våre herlige dyr. Interesserer meg for interiør. Og siden jeg er halvt fransk, ELSKER jeg den franske landstil. Ellers prøver jeg å nyte livet til det fulle. Gjerne fylt med reiser og nye opplevelser. Koselig at du stakk innom :)

Kategorier

Arkiv

hits