Hjemmelaget marsipan uten sukker. Steg for steg!

I går laget jeg marsipan! Den ble så god at jeg ville dele oppskriften med dere! :)

Oppskrift hentet fra lavkarbo.no :)

 


Du trenger først og fremst mandler! :) Og ikke stort mer! Litt splenda og et par egg må du slenge i også ;)

 

Ingredienser:

500 g mandler

350 - 450 g fruktose (eller f.eks. 4-5 dl Splenda)

1-2 ss eggehvite (1 ss om du bruker fruktose, 2 ss om du bruker Splenda)

 

1) Skåld 500 g mandler. Jeg la disse i vann i en kasserolle og kokte i noen minutter til skallet var lett å ta av. Mandelskallene "popper" ut av sitt gode skinn når du klemmer på de ;) Så må du faktisk ta en og en mandel å skolde. Dette tar tid ;)



Ja - Alle er skoldet for hånd.

 

2) Kjør splenda i hurtigmixer til det blir melis 

3) Finhakk mandlene i en food processor og tilsett frukosen/splenda mens maskinen er i gang.

 

Når alt er malt sammen i food processoren ser forhåpentligvis marsipanen slik ut:

 Formes som ønsket :)

 Jeg hadde igjen bittelitt sukkerfri sjokolade som jeg smeltet og duppet marsipankulene i.

Disse kulene er bare "smaksprøver". Litt kveldsgodt til meg og Stig da ;)

 



 

 Jeg ville ha marsipanbrød. Så jeg formet resten av marsipanen til det og la det i kjøleskap. Der skal det ligge et døgn før jeg dupper herligheten i deilig sjokolade :)




Marsipanen smakte knallgodt og jeg vil absolutt anbefale denne om du kjører sukkerfritt :) Jeg elsker jo marsipan mer enn noe annet så jeg er lykkelig for at jeg kan spise dette i jula!! :)

Har ikke prøvd med sukrin/sukrinmelis da jeg har hørt at dette gir en "isete" smak. Mye bedre med splenda eller fruktose.

Nå ligger den i kjøleskapet å godgjør seg! :)

jeg kverna opp litt ekstra mandler som jeg kan lage kransekake av senere! Det er også veldig enkelt og lage! Også så utrolig godt :) P.S se innlegg om valnøttmarsipan her





I dag vant jeg 100 kr på flaxloddkalenderen vår! Hyggelig det! Håper det blir flere hundrelapper ;)

Ha en nydelig dag! :)

5 kommentarer

MODEMARTIN

14.12.2011 kl.09:18

Hoppas du får en fin dag!

chicamour

14.12.2011 kl.16:32

MODEMARTIN:

Takk likeså :)

mullika

05.08.2012 kl.03:40

Jeg liker din hjemmelaget marsipan veldig. Jeg skal prøve det.

Brit

11.12.2012 kl.16:56

Min marsipan erfaring med melis er kjempegod, men nå som sukkerfri, prøvde jeg denne. Må ha gjort noe galt, brukte slenda og fulgte oppskriften. Resultat: vanskelig å forme kuler, en merkelig "seig" tyggefølelse, og ettersmak som ved lightprodukter. Jo, den ligger i søpla nå. ikke verdt bryet med kuler. Ikke for å drepe gleden her, men dele erfaring og undring. Akkurat nå savner jeg melisen:-). Kanskje det går ann å prøve med sukrinmelis???

chicamour

11.12.2012 kl.23:55

Brit: Det var leit at det ikke ble bra resultat. Men kan hende det ble for mye splenda? Aner ikke. Men prøv med sukrinmelis du. Jeg selv synes det er bedre smak med annen søtning.

Skriv en ny kommentar

chicamour

chicamour

27, Molde

Bor på landet med min kjære og våre herlige dyr. Interesserer meg for interiør. Og siden jeg er halvt fransk, ELSKER jeg den franske landstil. Ellers prøver jeg å nyte livet til det fulle. Gjerne fylt med reiser og nye opplevelser. Koselig at du stakk innom :)

Kategorier

Arkiv

hits