Mat og trening!

Hei og hopp!

Velkommen til min treningsblogg!




 

 

Eller ikke...

Neida, Dette er ikke noen treningsblogg! Ei heller kommer det til å bli en. SÅ sunn og fornuftig er jeg ikke ;)

Dog handler dette innlegget om trening og mat :)

Jeg har bestemt meg for å få et sunnere liv. Nemlig!

Har utsatt det lenge nok.

Samboer kiloene fortsetter bare å komme.

Enough is enough eller hva?

Jeg har jo alltid vært bevisst på hva jeg har i maten, Men hjelper ikke på vekta om du baker sukkerfritt med en sjokkis i kjeften. Ja jeg vet. Jeg er dobbeltmoralsk!

I det siste har jeg hverfall blitt mer bevisst. Begynt å gå mer turer (Ja for du får ikke meg på et treningssenter med den formen jeg er i nå). Kuttet ut godterier i uken.

Varierer kostholdet! Jeg har alltid vært veldig opplyst når det gjelder kosthold.

Jeg vet vordan man går ned i vekt. Jeg kan de fleste slankekurer. Både de sunne og de usunne. Jeg vet hvilke produkter som er med eller uten karbohydrater eller med minst kalorier. Problemet er at jeg praktiserer det ikke selv. Vel, Hvertfall ikke slik at det gir utslag på vekta ;) Nå er jeg i utgangspunktet ikke særlig opptatt av slankekurer heller, Men heller et langvarig sunt kosthold. Dog har jeg troa på ketolyse og lavkarbo. Lavkarbo er en livsstil bare for å få det sagt. Ketolyse er vel heller en kortere slankekur (Den enesten jeg kan anbefale som fungerer). Litt for å få kick-start på et vidre lavkarbo liv! Noen lever også på ketolsye. Det er litt i drøyeste laget synes jeg. Om du ikke skjønner bæra av hva jeg snakker om nå sjekk ut denne siden.


Jeg har faktisk kun hørt positive erfaringer med ketolyse/lavkarbo og det er utrolig hvor mange kilo enkelte har gått ned. Om du har hørt om atkins, er ketolyse noe ala det! Evnt. lindberg...


Uansett. Jeg går ikke på hverken ketolyse eller lavkarbo, Men jeg har lyst å prøve ketolyse en gang til! Jeg og sambo testet nemlig ut dette noen mnd'r tilbake. Det funket bra, Men vi ble litt for utolmodige og gikk fort over til vanlig kosthold igjen. Uansett kunne vi tenke oss å give it another try! Så etter Riga turen neste uke tror jeg vi hopper på ketolyse og kommer i ketose ;) (extrem rask forbrenning) Det har vi nok godt av ;) Så er det jo sååå masse deilig du kan spise og så masse lekkert du kan lage på ketolyse. Er virkelig ikke en kur der du sulter! ;) Men nok om ketolyse og lavkarbo!

Jeg har begynt å bake noen nydelige knekkebrød som dere fikk se og lese litt om i mitt forrige innlegg.

De har virkelig positiv effekt på kroppen!

De er mettende, Proppfull av sunne kornsorter og smaker fortreffelig. Jeg har offesielt blitt hekta, og det har også min kjære! :)


Jeg har bakt de med kun solsikkefrø, sesamfrø, linfrø, havregryn og sammalt spelt. Ble enda bedre og sprøere!!




Min lunsj i dag! Bringebær er jo bare nydelig!! :)

 




Oppbevarer disse i metallbokser, ellers blir de myke.

Mamma har t.o.m begynt å bake disse ;) Les hennes blogg her!

I går kveld laget jeg meg min nye favoritt "dessert". Altså jeg kan rett og slett ikke sette meg ned i sofaen å se på mine favoritt program uten å putte noe i kjeften! Jeg har virkelig prøvd. Viljestyrken er elendig!! I tillegg jobber jeg som nattevakt og er vant til å spise på både kveld og natt. Så ekkel usunn vane.. MEN jeg har funnet en "dessert" som jeg kan kose meg med uten dårlig samvittighet. Som metter godt og som smaker nydelig! Here it is:






ca 3 ss mager vanilje kesam

ca 1 ss ekte kakao

1 oppskjært banan

noen dråper søtning (natreen)

mix it around!

dryss over havregryn!

Whalla!

Jeg putter alltid bringebær oppi for jeg er så gla i det ;)

Seriøst jeg er i himmelen! Jeg kommer til å spise meg ihjel på dette!! :)

Må vise dere noen bilder fra det jeg tror er en av de fineste turene jeg vet om!

Jeg og en venninde tok turen dit på tirsdagen! Denne nydelige plassen ligger ca 40 min kjøring utenfor Molde.

Farstad!! :) FarstadSTRANDA! :)


En to-timers lang tur fra stranden og inn mot en nydelig natursti. Omringet av berg og sjø.







Kom til en koselig gapahuk! Der satt vi oss ned og drakk caffe med caramell, skravlet og slappet av litt  :)





:)

Se nydelige lille huset vi gikk forbi på vei tilbake :)

Kaysa på stranda...




Nydelig plass! :) Dit skal jeg ta med gubben å gå hver helg!! :)

Så. Hvor flink er dere til å spise sunt og røre dere?

Føler at dette er en super trend nå! Å være sunn! Aldri før har det vært så stor fokus på helse.

Det er bra! Jeg er nok ikke av den ekstreme sorten. Tror ikke jeg kommer til å bli det heller. Hvem vet..

Men så lenge jeg går ned noen kg og føler meg sunn og frisk, er jeg fornøyd! :)

Nå skal vi faktisk gå en liten tur. Med boffen! I kveld skal jeg lage noe sunn snacks til oss! Det er jo trossalt Thaifjorden i kveld ;)



Denne karen er bare best!! :)

Ha en fin kveld dere! :)

 

8 kommentarer

Camilla

03.03.2011 kl.18:27

hvordan lager du di kekkebrødene?

trur jeg skal begynne som deg ;)

Tonje

03.03.2011 kl.18:36

Oppskriften står på mitt forrige blogg-innlegg! :) Men jeg mixer litt annet i en det som er i oppskriften :)) Så lar jeg knekkebrødene stå i varmluftsovn i 30 min :)

Bibi Kvarsnes

03.03.2011 kl.19:50

Du overrasker stadig snuppa mi. Nå vet jeg hvordan jeg skal oppbevare knekkebrødet mitt.!! Har nok metallbokser, så det skulle ikke være noe problem. Desserten din skal prøves. Kan tenke meg hva den smaker. Elsker vaniljekesam. Bruker det mye. flott tur dere gikk forresten! Det er livskvalitet det!!

Tonje

03.03.2011 kl.20:46

:) :) :)

Kari

03.03.2011 kl.21:01

Jeg gikk på ketolysekuren i fjor høst, og var i full ketose hele tiden. Men alikevel så gikk jeg bare ned 2 kg på 2 mnd. Så den kuren funket ikke for meg, eller jeg synes det gikk altfor tregt. Så jeg sluttet. Men man må jo bare prøve ut for å finne ut hvilken kur som passer deg best. Akkurat nå tester jeg ut Nutrilett. Bare tar en shake istedet for lunsj og kvelds. Er spent på om det gir noe utslag. Men hittil er det nok Grete Roede som har hatt best effekt på meg. Kjempeflink du Tonje som har greid å blitt så sprek! :) Og den desserten din der skal jeg virkelig prøve.. ;)

Tonje

03.03.2011 kl.21:07

Ja vi er alle forskjellige. Dumt at du ikke gikk ned mer da? Du tror ikke at du spiste noe som ikke ga utslag på forbrennngen din da? Ofte man må prøve seg frem for å finne ut hvilke matsorter som fungererr :O Nutrilett har ikke jeg noe personlig tro på da de shakene er proppfulle av karbs, Men HEY om det funker skal jeg bøye meg i støvet ;) Tror også et slikt kosthols som Grete Roede anbefaler fungerer best! Også i lengden! :) Generell lavkarbo er jo også lurt. Uansett slankekur..Lykke til og oppdater meg da ;) Hvem Kari er du forresten? Kjenner mange som heter det ;)

Paula/Polleke

11.03.2011 kl.18:10

Jeg håper du vet den desserten absolutt ikke er lavkarbovennlig :P Hvor mye karbo er det i knekkebrødene? De virker ikke ketovennlige i alle fall (:

Jeg sier lykke til, en siste gang! Denne gangen skal du klare det!

shinabu

19.03.2011 kl.19:53

Den desseren så utrolig god ut :D Skal virkelig teste den ut. Jeg synes du er kjempe flink til å tenke på kosthold jeg :D Liker bloggen din kjempe godt 10-nicky ;) Klemz

Skriv en ny kommentar

chicamour

chicamour

27, Molde

Bor på landet med min kjære og våre herlige dyr. Interesserer meg for interiør. Og siden jeg er halvt fransk, ELSKER jeg den franske landstil. Ellers prøver jeg å nyte livet til det fulle. Gjerne fylt med reiser og nye opplevelser. Koselig at du stakk innom :)

Kategorier

Arkiv

hits