Tenk deg om...

Før du klager over været eller vaskemasknen som bråker så fælt.

Tenk deg om før du hisser deg opp og kvesser til dine kjære

Tenk deg om før du putter noe negativt ut i universet.
Noen klager over hver minste ting hver eneste dag. Noen synes synd på seg selv hele tiden når egentlig de burde være takknemlig. Istede for å bruke energien på å fokusere på dette, Hvorfor ikke lære seg å snu om tankegangen? For meg personlig har det vært meget nyttig. Jeg postet et innlegg her for en stund siden der jeg forklarte hvordan jeg selv hadde endret min tankegang. Nevnte vel også at jeg har slitt mye og opplevd mye smerte i mitt liv, Men at den dagen jeg bestemte meg for å leve, for å bli positiv, endret alt seg.

 

Jeg leste en interessant artikkel i kveld. Den handler om hvordan du kan forholde deg til negative mennesker.

Jeg er en type person som fort "gir vekk" min energi. Når jeg omgås negative mennesker enten på jobben eller privat, tappes jeg for energi. Jeg blir trøtt, uopplagt, blir negativ innstillt osv. Dette påvirker faktisk vår hverdag mer enn du tror.

Jeg vil dele det jeg leste med dere!! :)

Negative mennesker:

1. Identifiser dem.

Energityver er ikke alltid like lett å få øye på. Mange av dem har faktisk et positivt ytre. De kan ofte smile og le, men innimellom latteren kommer ofte klagingen og stadig negative kommentarer. Dersom du vil finne ut hvilke personer som trekker deg ned, så lytt til hva mennesker sier og hvordan de får deg til å føle deg. Snakker de alltid om hvor ille alt er, påpeker de stadig det negative i sitt eget, ditt og andres liv? Husk at alle kan ha en dårlig dag eller vanskelige perioder i livet, men noen har et slør av negativitet hengende over seg hele tiden. De sistnevnte er energityvene.

2. Forståelse

Forsøk å få tak på hvorfor vedkommende er så negativ. Hva er kilden til negativiteten? Er det fordi de hater jobben sin, føler de seg frustrert eller som en fange i livet sitt? Eller har de kanskje så dårlig selvtillit at de må kritisere alt og alle fordi de føler seg maktesløse i forhold? Det er også mulig at personen er deprimert. Noen mennesker har også en ubevisst tro på at den eneste måten å bli hørt og få de ønsker seg på, er gjennom å klage og syte.

3. Vær bevisst

Så snart du har identifisert energityven, bør du være bevisst på dette hver gang du er sammen med vedkommende. Dersom du har bevisstheten om dette i bakhodet når dere er sammen, vil det være lettere for deg å distansere deg fra det, og ikke la de trekke deg ned med seg.

4. Distanser deg

Noen negative mennesker kan få deg til å føle at det er ditt ansvar å løse problemene for dem. Husk at du ikke er ansvarlig for andre menneskers liv eller deres negativitet. Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet for at de er ulykkelige ? det er ikke din skyld. Dersom du oppriktig tror at deres konstante klaging skyldes forhold på jobben, så kan du prøve å oppmuntre dem til å bytte jobb. Men det er bare de selv som kan ta ansvar for å faktisk løse problemene. Og noen mennesker bare elsker å klage uansett omstendighetene? prøv å ikke la det gå inn på deg.

5. Hva trenger du?

Se på din egen rolle i forholdet til vedkommende. Det er alltid to mennesker i en relasjon. Føler du kanskje at du gjør en god gjerning eller er en god venn ved å lytte til personen? Hvilke behov dekker relasjonen for deg? Liker du å være en person som lytter og støtter? Det kan hende at du er med på å opprettholde negativiteten hos den andre.

6. Prøv å skape balanse

Ikke bekreft det negative hele tiden, men forsøk en positiv innfallsvinkel fra tid til annen. Se det positive i mennesket og i deres situasjon. Ikke start en diskusjon med vedkommende, sjansen er stor for at det bare ender med at du blir enda et aspekt ved livet som vedkommende er misfornøyd med og klager over. Bytt heller tema hvis vedkommende blir sittende og klage over det samme i lang tid.

7. Ha medfølelse

Mange negative mennesker har det vanskelig med seg selv. Gi dem en klem og si noe godt om vedkommende. Det kan hende det vil få de til å føle seg bedre, eller så trygg i ditt selskap at de ikke trenger å beskytte seg med selv med et negativt og kritiserende skall. Men husk at du hverken er ansvarlig for å muntre de opp, løse deres problemer eller forpliktet til å føle det samme som dem.

Negative mennesker trenger omsorg og kjærlighet. Men dersom du selv er i en prosess hvor du prøver å bli et mer positivt menneske og endre på aspekter ved ditt eget liv, kan det være en god idé å unngå personen så mye som det lar seg gjøre i en periode. Det er utfordrende nok å skulle endre sine egne vaner og tankemønster, om man ikke stadig utsettes for ytre kilder til negativitet. Prøv å omgås positive mennesker så mye som mulig ? de vil støtte deg og oppmuntre deg i dine prosjekter. Hvis de ikke gjør det ? da har du identifisert en energityv!

Nettopp identifisert deg selv som en energityv? Fortvil ikke ? i morgen gir Zuna deg forslag til hvordan du kan endre dine tankemønster!

Lykke til!

 

Fin artikkel!! :)

Sliter du med å se det positive i hverdagen? Er du lei av at ting aldri går din vei?

Vil du også ha lønn for strevet? Lurer du på om lykken noensinne vil falle på deg?

Om du ikke har lest/sett "the secret", Anbefaler jeg å se på denne snutten fra youtube.

Jeg har praktisert "the secret" før jeg leste om den. Ubevisst. Men det er ganske logisk at det fungerer.

Nå er ikke jeg noen ekspert på å tiltrekke meg alt jeg vil ha. Ei heller får jeg alt jeg vil ha ;)

Men det er en start å endre sitt tankemønster. Om ting er så rosenrødt som det fortelles om  i denne snutten, Kan vel diskuteres. Men selve ideen har jeg forstått og erfart at fungerer. På et litt "lavere" nivå enn på denne snutten selvsagt. Jeg så denne videoen (hele filmen) for noen år siden når jeg bodde i London. Da var den helt fersk. Det var en sterk positiv påminnelse for meg og mitt liv.

Sitter du enda igjen med et sukk og et "men" og synes synd på deg selv?

Rett til å klage?

Jeg har full forståelse for de hverdagslige "nei"-dagene! HEY de har vi alle!

Vi er bare mennesker.

Men har du tenkt over om du tenker mer negativt enn positivt?

Tenk over alt som er i ditt liv. Hva er du takknemmelig for?

Hva KAN du endre? Hva kan absolutt ikke endres?

Resten kan du legge sammen selv.

Det er i grunn en enkel oppskrift.

I Norge lever de aller fleste et OK/over middels OK liv.

Vi lever i verdens rikeste land.

De fleste av oss (merk: de fleste) har ingen rett what so ever til å klage.

Jeg har både empati og forståelse for de som ikke har det like godt.

De som ikke har tak over hode eller mat på bordet.

De som sulter....

De som har fått en forferdelig sykdom de må leve med eller de som har mistet sin/e kjære.
DE har rett til å klage, Men det er som regel de som har alt som klager mest. Merket det?

Mye vil/skal ha mer.

Min mor. Min fantastiske mor. Hun har rett til å klage, Men hun er nok noe av det mest positive du kommer til å støte på.

Jeg vet ikke om noen som har møtt mer motstand enn henne.

Hun har vært mye syk. Vært nær døden flere ganger ++ (noen ting kan ikke deles her)

Hun s.m.i.l.e.r

Mamma takker alltid for dagen hun har fått. Hun takker Gud. Hun gleder seg alltid over de små tingene.

Fuglene som kvittrer, solen som skinner, middagen hun spiste....Hun ser det som så mange andre ikke ser.

Jeg tror du må ha møtt motstand for å virkelig sette pris på livet. Jeg poster et dikt som mamma har skrevet. Som forøvrig bekrefter min beskrivelse av henne her.(mamma på bildet)

 

Gud

Lær meg å finne noe fint

i hver ny dag.

Når livet svier i begge kinnene,

lær meg å snu harme

til et åpent sinn,

mot andres virkelighet.

 

Lær meg å lytte,

heller enn å snakke,

uten å glemme

at jeg er god og vakker,

når ingen andre sier det.

 

Lær meg å være en god venn

uten å forlange noe tilbake.

La mine ord og holdninger

være preget av Din kraft.

Lær meg å være ydmyk,

men stolt når det trenges.

Når hverdagen smiler til meg,

minn meg på å si :

Tusen takk!

 

Folkens. Jeg skal korte av nå. Men budskapet mitt er at det er mulig å endre sitt liv uansett hvor håpløst det ser ut. Det er så ufattelig mye å sette pris på. (ja i ditt liv også) Begynn å se det.

Form deres eget liv. Gjør det beste utav DIN hverdag, Uansett hvordan den er. Livet er for kort til å legge vekt på de uvesentlige bagateller. Se heller mellom linjene, Se det du aldri legger merke til. Ta ikke livet for gitt. I et blunk kan det være over. Hvilket inntrykk vil du at verden skal sitte igjen med av deg? Hva vil du legge ut i universet? Hvordan vil du at andre skal opfatte deg? Hvordan vil du at din fremtid skal være? Så fort du endrer din tankegang, Vil din verden også endre seg. Garantert!

 

Tenk deg om...
 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

My Secret Love

11.02.2011 kl.02:50

The secret er HEILT utrolig.

Kjempe bra innlegg :)

Linn mari

11.02.2011 kl.10:43

Helt fantastisk. Du har skjønt det.

Bibi Kvarsnes

13.02.2011 kl.14:35

Tusen takk lille venn. Dette rører morshjertet. Jeg vet ikke om jeg har gjort meg fortjent til dette, men jeg har vært så heldig å få tre flotte barn, og de er en støtte for meg i godt og vondt. Her skinner solen, selv om det er kaldt. I dag er momo litt sliten og sofaen en kjempevenn. Jeg har fått en Valentines film til bestefar. og den er bare helt rå. Jeg elsker Charles Dickens og alle triste skjebner som han beskriver.. Kos dokk med solstrålene. De blir varmere etterhvert. tenk at jeg gleder meg til å sitte på terassen med en god bok. det blir godt det, med en kopp kaffe og litt fuglekvitter. He he. Gratulerer med morsdagen alle mødre og ste-mødre!!!

19.03.2011 kl.11:30

Fantastisk bra skrevet Tonje! Alle skulle lest dette:)

Anita

Skriv en ny kommentar

chicamour

chicamour

27, Molde

Bor på landet med min kjære og våre herlige dyr. Interesserer meg for interiør. Og siden jeg er halvt fransk, ELSKER jeg den franske landstil. Ellers prøver jeg å nyte livet til det fulle. Gjerne fylt med reiser og nye opplevelser. Koselig at du stakk innom :)

Kategorier

Arkiv

hits